Poczuj złoto pszczół, którymi są miody w Częstochowie

Poczuj złoto pszczół, którymi są miody w Częstochowie - In2020.plO tym, że miody w Częstochowie posiadają dobroczynne cechy lecznicze wiadomo od wieków. Używane są bowiem od wielu lat na dużą ilość niedomagań, przede wszystkim w przeziębieniach, jak również przy dolegliwościach układów oddechowego, pokarmowego i krwionośnego. Najbardziej wartościowe miody są te, nabyte prosto od hodowcy pszczół.

W jakim celu powinniśmy jeść często miód z Częstochowy?

Częste zjadanie miodów wzmacnia odporność organizmu, wspomaga w przeziębieniach oraz pierwszych oznakach infekcji górnego odcinka układu oddechowego, wspiera leczenie zasłabnięć i wrzodów żołądka, reguluje nadciśnienie oraz cholesterol. Pragnąc, aby miody przyniosły pozytywny cel powinno się zwracać uwagę na to, że muszą być one naturalne, bez żadnych sztucznych domieszek, takich jak środki konserwujące czy polepszacze smaku.

Jakie miody spożywać na jakie choroby?

Kupno miodów u hodowcy pszczół ma więcej korzyści – http://api-inhalacje.pl/miody-czestochowa-sprzedaz-miodu. Po pierwsze daje pewność, że miody są w 100% bez ulepszaczy, z drugiej strony hodowca pszczół zapewne pomoże wybrać konkretny miód do naszych chorób. Produktów pszczelich bowiem w sklepach jest niezliczona ilość, a każdy leczy inną chorobę. Poniżej wybrane rodzaje miodów, kupowanych w najczęściej pojawiających się chorobach:

W przypadku kataru i chorób układu oddechowego zaleca się podawać miody z pasiek wokół Częstochowy: lipowy, wielokwiatowy, spadziowy, z akacji oraz gryczany. Ten pierwszy działa napotnie i na pewno bez problemów poradzi sobie z chorobą. Wzmacnianie układu odpornościowego dopomoże miód wielokwiatowy, a na niedyspozycje układu pokarmowego idealne są miody akacjowy, oraz rzepakowy. Układ krwionośny oraz serce kurują i wzmacniają miody akacjowy, wielokwiatowy oraz z gryki. Nerki i pęcherz moczowy pomogą wykurować miody z akacji oraz rzepakowy.

Czy dawanie miodów dzieciom jest bezpieczne?

Dawanie miodu naszym pociechom powyżej pierwszego roku życia w małych porcjach jest z pewnością zdrowe. Poniżej roku nie wolno ich podawać ze względu na ryzyko pojawienia się objawów silnego uczulenia. Co więcej miody mają w sobie sporą ilość glukozy działającej energizująco, jak również pałeczki jadu kiełbasianego, co może powodować u dzieci poniżej roku botulinizm.

Czy cukrzyk może sięgać po naturalny miód?

Miody z Częstochowy w posiłkach częstokrotnie zastępują cukier. Uważa się, że jest to korzystniejsza odmiana dosładzania. Jeśli chodzi o spożywanie miodu przez diabetyków trzeba zaznaczyć, że produkt ten ma spory indeks glikemiczny-60. Wobec tego spożywanie go do kawy, potraw z mleka czy wspomaganie układu odpornościowego za jego pomocą warto skonsultować z medykiem. Miód w umiarkowanych ilościach nie powinien cukrzykowi przynieść szkód, lecz powinno się go dobrze wkomponować w posiłki.

Tagi: